Thiago Silva

Det är Milans mittback Thiago Silva som ska hålla Brasiliens straffområde rent under VM 2014. Thiago Silva var uttagen till alla landslagets matcher under Mano Menezes första år som förbundskapten och kommer med all säkerhet att vara mittlås i Brasiliens VM-lag om inget oförutsett inträffats. Det är dock inte en spikrak karriär som spelaren har bakom sig.

Thiago Silva föddes i Rio de Janeiro 1984. Efter att ha ratats som ungdomsspelare i Fluminsense styrde kosan till Porto Alegre och Thiago Silva hamnade snart i Juventude efter en kort sejour i RS Futebol. Efter en bra ligasäsong 2004 flyttade han österut till Portugal och Porto. Där lyckades han inte så bra och lånades ut till Dynamo Moskva. Den stränga ryska kylan var inte bra för Thiago Silvas hälsa och han drog på sig en tuberkolos som höll honom borta från fotboll under fyra månader.

Under 2006 kom han hem till Brasilien och Fluminense på lån. Det blev en riktigt bra säsong med seger i brasilianska cupen och en fjärdeplats i ligan. Det ledde till kvalificering för Copa Libertadores kommande säsong där Fluminense tog sig till final. Nu hade Thiago Silva blommat ut och visat upp sina styrkor i en kraftfull högerslägga, snabbhet och klockrena brytningar
 
I slutet av 2008 köpte Milan honom även om säsongen 2009/10 blev en mellansäsong då Milan hade för många utlänningar utanför EU. Det var först 2010/11 som han verkligen gick in och fyllde ut luckan för den pensionerade milanikonen Paolo Maldini. I november 2011 kom en annan höjdpunkt i karriärer då han för första gången bar Milans kaptensbindel.

Under "silly season" inför säsongen 2012/13 valde Thiago Silva viserligen att kriva på ett nytt kontrakt till 2017. Det hindrade inte en mycket uppmärksammad övergång till storsatsande Paris Saint-German tillsammans med Zlatan Ibrahimovic från ett Milan i generationsväxling och med ekonomiska problem.

Media

Mer i denna kategori: « Oscar Marcelo »