Oscar

Oscar född 1991 är den enda spelare som gjort tre mål i en VM-final arrangerad av Fifa. Det var i finalen i U20-VM i Colombia 2011 som han gjorde Brasiliens samtliga tre mål i finalen mot Portugal, inklusive det avgörande i förlängningen.

Oscar dos Santos Emboaba Júnior som hans fullständiga namn är inledde karriären i São Paulos ungdomslag. Han flyttades upp i truppen som vann brasilianska ligan 2008 och mittfältaren hann även med ett par matcher med A-laget under 2009 innan han lämnade för Internacional från Porto Alegre. Till en början fick inte Oscar plats i a-laget, men hjälpte U23-laget att vinna brasilianska mästerskapen. Han var även med i den trupp som vann Recopa Sul-americana.

Under 2011 blev han ordinarie i Inter på riktigt och blev en mycket viktig spelare. "Han spelar som en typisk tröja nummer 10" skriver klubben på sin officiella hemsida. Prestationerna ledde också till debuten i landslaget som kom i september 2011. Dagen innan OS-premiären i London där Oscar var en av de självskrivna spelarna presenterades Chelsea som ny klubbadress.


De riktigt tunga meriterna ligger framför Oscar i hans karriär.

Media

Mer i denna kategori: « Neymar Thiago Silva »