Kvalificerade länder till VM i Brasilien 2014

Skrivet av 

Totalt tio länder har kvalificerat sig till fotbolls-VM i Brasilien 2014 inför fortsättningen av VM-kvalet i mitten av oktober. Totalt kommer det att bli 32 länder från de sex världsdelarna i Fifas uppdelning av världsfotbollen. Dessa är de kvalificerade länderna i respektive kvalgrupp.


Europa hade två VM-klara nationer i Holland och Italien när två omgångar återstår av kvalet. 

I Sydamerika är Argentina klara med två omgångar kvar. Brasilien är också kvalificerade i kraft av hemmanation.

I Asien är kvalet färdigspelat. Kvalificerade länder är Iran, Sydkorea, Japan och Austrailien (som lämnat sin "gamla världsdel" Ocianien för att få bättre motstånd). Jordanien är klara för den avgörande kvalmatchen mot femman i det sydamerikanska kvalet.

Afrika har inga VM-klara länder då samtliga fem platser delas ut efter direktkvaliferande dubbelmöten mellan de tio gruppsegrarna den 11 oktober och den 15 november.

Från Concacaf är USA och Costa Rica kvalificerade. Ytterligare ett lag ska med från kvalgruppen och ett lag till playoff mot Oceniens segrare.

Oceanien har ingen direkt VM-plats, men Nya Zeeland är klara segrare och väntar på motståndaren som är fyra i Concacafs kval.


Hela VM kommer att lottas den 6 december i Costa do Sauípe utanför staden Salvador i delstaten Bahia, Brasilien. Fram till dess är det bara värdlandet Brasilien som vet sina spelplatser då landet är lag 1 i grupp A.