Supportrarnas väg till VM 2014

Skrivet av 

De flesta som vill till VM 2014 kan ju inte kvala sig in som spelare. Men då finns det som tur andra sätt. Här kommer det information och tips för dig som tänker ta dig till festen på eget bevåg eller i glada vänners lag.

VM-kvalet kommer inte att vara färdigspelat förrän i november 2013, vilket innebär att lottningen av vem som spelar var enbart är klar ett halvår innan turneringen börjar. Först den 6 december kommer lottningen att äga rum. Då är det sent att inleda planeringen för det allra flesta. Idag finns det inga direktflighter till Brasilien från Sverige, vilket innebär att man kommer konkurrera med hela Europas supportrar om plats på planet. Alla kommer samma dag att få reda på var deras lag kommer att spela så det blir hårt tryck på biljetterna. Det är inte troligt att Sverige tar en direktplats i kvalet som gruppetta, vilket innebär att vi först i november kommer att veta om Sverige över huvud taget deltar.

Vänder man på det hela innebär det att många kommer att vara ute sent med att boka boende. Längst ned till höger på Zazabraza ligger det länkar och information för att hitta boende. Klimatet kommer att vara mycket varierande och vissa lag kommer att spela där det är ren vinter eller årminstone ett ganska trist och rått klimat. Det kommer också att handla om resor över mycket långa avstånd, vilket gör det svårt att planera en vistelse på ett specifikt ställe om man bar vilja följa sitt landslag.