São Paulos flygplatser bygger ut

Skrivet av 

Om byggnationen på São Paulos internationella flygplats Guarulhos kommer att vara klar till VM 2014 meddelar flygplatsbolaget.

Brasiliens viktigaste flygplats kommer bland annat att bredda start- och landningsbanorna från 45 till 60 meter för att kunna ta emot världens största flygplan (Airbus A380 och Boeing 747-800). Fler parkeringsplatser för flygplan kommer också byggas och personbilar byggs ett garage som mer än fördubblar antalet platser på flygplaten.

Den nya terminalen kommer enbart att ta emot internationella flighter och är viktig för det snabbt ökande trycket på det Brasilianska flyget. Flygplatsen Viracopos i Campinas som är tänkt att avlasta Guarulhos beräknas fördubbla antalet passagerare från sju till 14 miljoner årligen fram till 2014 och bygger också en ny terminal. Inom 30 år planeras Viracopos kapacitet att åttafaldigas.

Ett nytt snabbtåg kommer att förbinda de två flygplatserna med varandra och centrala São Paulo. Även Rio de Janeiro och flygplatsen Tom Jobim ingår i projektets sträckning.