Straffseger i superklassikern

Skrivet av 

Brasilien vann det uppskjutna dubbelmötet i Superclássico das Américas mot Argentina på straffar.

Första mötet vann Brasilien med 2-1 och Argentina vann hemmamatchen med samma siffror på La Bombonera i Buenos Aires. Enligt tidningen Estadão var första tre kvarten av matchen en av de sämsta i historien mellan Argentina och Brasilien. Sedan föll de tre målen. Det första var dessutom en riktigt bjudning av domaren då han blåste straff efter en perfekt brytning av Jean, utanför straffområdet.

Neymar fick en liten revansch för missen mot Colombia veckan innan och satte sin straff. Lagen bestod av enbart inhemska spelare och i Brasilien gjorde den 32-årige Durval landslagsdebut. Fred gjorde Brasiliens mål och Scocco båda Argentinas.

Det är ingen vågad gissning att det blir svårt att hålla i traditionen och spela mötet även nästa år efter skandalen under första försöket att spela i Argentina där man aldrig fick igång ljuset på arenan, samtidigt som matcherna stör rytmen i ligaspelet under säsongens slutfas.

Brasiliens laguppställning mot Argentina den 21 november 2012: Diego Cavalieri; Lucas Marques (Bernard), Réver, Durval och Fábio Santos (Carlinhos); Ralf, Paulinho, Arouca (Jean) och Thiago Neves; Neymar och Fred. Förbundskapten: Mano Menezes.

Media