Corinthians bäst i världen

Skrivet av 

Corithians är världens bästa klubblag i fotboll.

Efter att ha slagit Chelsea med 1-0 i Tokyo kan São Pauloklubben Cortinhians titulera sig världsmästare för andra gången. Klubben vann även år 2000, men då letade turneringen fortfarande efter sin identitet och titeln är inte alls lika tung som segern 2012. Med en ny arena under konstruktion rider storklubben på en framgångsvåg.

Chelsea var det tyngre laget i första halvlek och målvakten Cássio räddade kvar laget i matchen med en mirakelräddning i tionde minuten och flera andra svettiga parader. I andra halvlek bytte matchen skepnad och brassarna höll i laget genom ett betydligt rörligare och tryggare passningsspel. När pigge peruanen Guerrero gjorde målet efter halva halvleken var det inte oförtjänt. I slutminuterna var Cássio återigen tvungen att agera räddande ängel när Torres hade ett bra läge. 68.000 åskådare fanns på plats och den stora skaran corinthiansanhängare kunde till slut fira sitt guld.

Coritnhians mästarlag mot Chelsea: Cássio; Alessandro, Chicão, Paulo André och Fábio Santos; Ralf, Paulinho och Danilo; Jorge Henrique, Emerson (Wallace) och Guerrero (Martínez). Tränare: Tite.