Sverige får tuff motståndare i playoff

Skrivet av 

Sverige får en tuff motståndare i playoff till VM i Brasilien 2014 då det blev Portugal under lottningen i Zürich. Dubbelmötet hemma-borta spelas följande datum: 15 november (i Portugal) och 19 november (i Sverige på Friends Arena). Portugal med Cristiano Ronaldo i spetsen sågs som den tuffaste motståndaren av de fyra möjliga i kvalet. Det som däremot talar för Sverige är att man avslutar hemma, vilket anses vara en stor fördel då det går att spela på resultatet på ett annat sätt. 

Förutom Sverige-Portugal avslutas VM-kvalet i Europa med ytterligare tre playoffmatcher som är direkt kvalificerande till VM i Brasilien 2014. Bäst resultat i de två matcherna sammanlagt åker till Brasilien, förloraren är utslagen ur kvalet. De andra möten spelas under samma datum (15 och 19 november) som Sverige-Portugal och lottades så här, där det första laget inleder hemma:

Ukraina-Frankrike
Grekland-Rumänien
Island-Kroatien

Förutom de vinnande grupptvåorna har Europa nio platser till VM i Brasilien. De första nio platserna gick till gruppsegrarna i VM-kvalet.